Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Lešnika»Torta sa lešnicima bez pečenja

Torta sa lešnicima bez pečenja

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766656
Torta sa lešnicima bez pečenja
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
31/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ne trebaju vam specijalna znanja u kuhinji da biste se pokazali pred dragim ljudima. Treba vam samo ovaj recept!"

Potrebni sastojci

  • kora
  • keks - 260 g
  • maslac - 3 supene kašike, rastopljen
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • lešnici - 50 g, mleveni
  • filovi
  • tečna pavlaka - 660 g, slatka
  • sveže mleko - 340 ml
  • čokolada - 2 komada, prirodna (po 100 g)
  • šećer - 8 supenih kašika
  • želatin - 3 pakovanja
  • voda - 100 ml
  • glazura
  • maslac - 6 supenih kašika
  • šećer - 6 supenih kašika
  • lešnici
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje i pomeša sa mlekom, maslacem i lešnicima. Sipa se u kalup za tortu (prečnika 26 cm) i lepo se pritiska dok se ne oblikuje kora. Pavlaka i sveže mleko se pomešaju i podele na dva dela.

Prvi deo se stavlja na vatru zajedno sa 4 supene kašike šećera. Stavljaju se i čokolade u nju. Meša se dok se čokolada ne rastopi. Kad bude gotovo, skidamo sa vatre.

Stavljamo želatin u 50 ml vode da nabubri. Posle se rastopi na pari i dodaje se u smesu sa čokoladom. Smesu sipamo preko kore. Ostavljamo je u frižideru da se stegne oko 2 sata).

Kad se dovoljno stegne, pripremamo drugi krem. On je samo mleko sa pavlakom + 4 supene kašike šećera. Stavlja se na vatru dok se šećer ne rastopi.

Na isti način se dodaje želatin. Sipa se u kalup. Ponovo ostavljamo na oko 2 sata da se stegne i druga kora.

Kad se stegne pravi se glazura - sveže mleko sa šećerom i kakaom se stavlja na vatru. Kad se šećer istopi stavlja se maslac. Kad se stegne, pola se sipa preko torte.

U drugu polovinu se stavljaju lešnici da se uvaljaju u glazuru. Ređaju se preko torte i sipa se preostala glazura. Ponovo se stavlja u frižider da se stegne i glazura.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: