Jagnjeći but sa hrskavom koricom na kiparski način

01/09/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Svaki Uskršnji praznik završava ovako - ... i onda poslužite ovu neodoljivu jagnjetinu sa hrskavom koricom i u slast je pojedete "
Priprema15 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno195 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 422
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - oko 1, 8 kg - 2, 0 kg
  • lovorov list - 8 - 10 komada
  • senf - 60 - 70 g
  • sok od limuna - 15 ml, sveže isceđen
  • so - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • maslac - 50 - 60 g
  • maslinovo ulje
  • garnirung
  • krompir - 1 kg
  • mladi luk - 4 veze
  • so - po ukusu
  • nana - 1/2 veze, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni, pripremljena rešetka, duboki pleh.

Jagnjeći but operite i osušite uz pomoć ubrusa. Ako ima žila, očistite ih, a isto tako skinite i masnoću sa buta, ali ne potpuno. Treba da ostavite tanak sloj masnoće.

Senf promešajte sa sokom od limuna, biberom, solju i origanom. Dodajte i rastopljeni maslac. Promešajte. Ovu smesu utrljajte u but sa svih strana. Pospite alevom paprikom.

U pleh, u kome ćete peći but, stavite rešetku, sipajte oko 400 ml vode (voda treba da bude ispod nivoa rešetke oko 1 cm) i onda na rešetku postavite meso. Odozgo poređajte lovorov list. Pokrijte aluminijumskom folijom, ali pazite da se ne zalepi za meso.

Pecite na 180 stepeni bez ventilatora, samo na grejačima, oko 3 sata. Nakon toga, skinite foliju i ispecite meso da dobije hrskavu koricu - oko 40-45 minuta. Poslužite meso ohlađeno sa toplom garniturom.

Garnirung:
U isti pleh sa masnoćom koja je ostala od pečenja, sipajte naseckani mladi luk i poređajte velike komade krompira. Posolite i pospite sitno iseckanom nanom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti