Amatričana sa pilećim batacima

02/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3125
"Pikantno jelo, ispunjeno strašću, egzotičnim buketom aroma i ...životom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano744
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite pastu tako što napravite pire u blenderu od paradajz pirea, čili sosa, čenova belog luka, bosiljka, origana i maslinovog ulja. Isecite pileće batake na dva dela, operite i osušite.

Po želji sklonite kožicu, jer će pregoreti pri pečenju. Namažite ih dobro pastom i stavite u posudu za pečenje. Oljuštite i isecite krompir na jednake parčiće i takođe ga stavite u posudu.

Začinite solju i biberom i dobro promešajte pile i krompir rukama u posudi.

Stavte posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta. Dodajte slaninu isečenu na kocke i pecite oš oko 10 minuta.

Dodajte čeri paradajz isečen na polovine ako je veći, a manji ceo. Pecite još 15 minuta i proverite da li su pile i krompir pečeni.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija