Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Amatričana sa pilećim batacima

Amatričana sa pilećim batacima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Amatričana sa pilećim batacima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
02/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Pikantno jelo, ispunjeno strašću, egzotičnim buketom aroma i ...životom"

Potrebni sastojci

  • ljut čili sos - 1 kašika
  • paradajz pire - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • pileći bataci - 3 komada, celi (isečeni na pola ili 6 parčića)
  • krompir - 500 g
  • slanina - 200 g, dimljena
  • čeri paradajz - 500 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite pastu tako što napravite pire u blenderu od paradajz pirea, čili sosa, čenova belog luka, bosiljka, origana i maslinovog ulja. Isecite pileće batake na dva dela, operite i osušite.

Po želji sklonite kožicu, jer će pregoreti pri pečenju. Namažite ih dobro pastom i stavite u posudu za pečenje. Oljuštite i isecite krompir na jednake parčiće i takođe ga stavite u posudu.

Začinite solju i biberom i dobro promešajte pile i krompir rukama u posudi.

Stavte posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta. Dodajte slaninu isečenu na kocke i pecite oš oko 10 minuta.

Dodajte čeri paradajz isečen na polovine ako je veći, a manji ceo. Pecite još 15 minuta i proverite da li su pile i krompir pečeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: