Pileći bataci sa pirinčem i graškom

03/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Lak i veoma ukusan recept za pile s pirinčem Dodajte i malo graška i rezultat je jedinstven!"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano735
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 1 šolja
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa malo ulja i vode se izdinsta sitno iseckana glavica luka. Šargarepa se iseče na manje kocke i stavlja se takođe u tiganj. Dodaje se i grašak.

Povrće se promeša i nakon što omekša dodaje se opran pirinač. Doliva se oko polovina šolje vode.

Jelo se začinjava solju i biberom. Nakon što pirinač nabubri prebacuje se u posudu za pečenje. Doliva se oko tri i po šolje vode.

Bataci se operu, osuše, pospu solju i biberom i stavljaju preko pirinča. Pre njih se kane po malo masnoće.

Posuda za pečenje se stavlja u rernu i jelo se peče na 200 stepeni. Tokom pečenja bataci se okreću da se dobro zapeku sa obe strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti