Kolač sa krem sirom

03/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Aromatično parče kolača sa gustom crnom kafom, nema ništa bolje od toga za svaki prijatan susret s prijateljima."
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano185
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 390 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 340 g, sobna temperatura
  • krem sir - 226 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 550 g, kristal
  • vanila - 2 i 1/2 kašičice, ekstrakt
  • jaja - 6 komada, velika, na sobnoj temperaturi
  • kora od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 /180 stepeni;
Kalup za kolač - rebrast sa prečnikom oko 25 cm dobro podmazan;
Radi se mikserom.

U posudu se proseju brašno, prašak za pecivo i so.

U posudi miksera se umute maslac i krem sir u krem. Postepeno se dodaje šećer i muti se oko 5 minuta. Muti se više da može da uđe i više vazduha. Dodaje se vanila i kora limuna. Jedno po jedno se dodaju jaja, nakon svakog se muti, iz tri puta se dodaje prosejano brašno i muti se dok ga smesa ne upije. Sipa se u kalup, zagladi se.

Peče se na 170 stepeni oko 55-65 minuta ili dok čačkalica ne izlazi suva iz sredine kolača.

Ohladi se 20-30 minuta u samom kalupu i okreće se dok se potpuno ne ohladi.

Beleška: Ako se ovaj kolač pripremi u celoj količini treba da se peče u dubokom kalupu. Budući da ne raspolažem sa takvom, spremila sam pola količine tj. prepolovila sam sastojke.

Raskošan ukus maslaca i lepe vanile. Sočan i sa predivnom strukturom i bojom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti