Kolač Šarlota sa divljim malinama

04/09/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Toliko ukusan i lak desert može samo biti užitak za sva čula "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Najpre preliti maline šećerom, da bi pustile sok. Pola količine malina dodati u krem, a druga polovina će ostati za gornji sloj šarlote. Sok odvojiti.

U dubokoj posudi umutiti ohlađenu slatku pavlaku sa vanilom i ceđenim mlekom.

Piškote naseći na polovine, pa malo potopiti u smesu od hladnog svežeg mleka i likera Baileys. Poređati ih oko obruča kalupa za tortu, sa padajućim dnom. Dno takođe prekriti piškotama. Preko njih staviti pola količine krema, nalomiti komadiće piškota i staviti pola količine malina.

Dodati i preostali krem. Pažljivo poravnati. Odozgo staviti drugu polovinu malina.

Želatin rastvoriti u malo hladne vode, dok se ne poduje. Malo ga zagrejati na pari, dok se kristali u potpunosti ne rastope. U toplu smesu dodati odvojen sok od malina, dobro promešati i pažljivo sipati preko malina.

Šarlotu ostaviti na hladnom, dok se ne stegne. Ukloniti obruč kalupa za tortu pre nego se kolač naseče na parčiće.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija