Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa sosom od šalot luka i balsamiko sirćetom

Svinjske šnicle sa sosom od šalot luka i balsamiko sirćetom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Svinjske šnicle sa sosom od šalot luka i balsamiko sirćetom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
04/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vreme je da napravite prve korake u svetu gurmanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, svinjske s kostima
  • balsamiko sirće - 1/4 šolje
  • luk - 4 glavice, šalot
  • bujon - 1 šolja, pileći
  • maslac - 40 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na ringli na umerenoj temeperaturi. Začinite šnicle solju i biberom. Propržite ih na kratko u maslinovom ulju oko 5 minuta sa svake strane (ili u zavisnosti od debljine, ako su tanke - 3 minuta).

Sklonite ih iz tiganja u stavite u prethodno zagrejanu rernu i zapecite na 180 stepeni od 6 do 10 minuta. Izvadite iz rerne kad je gotovo, pokrijte folijom i ostavite da meso odstoji 10 minuta.

U međuvremenu napravite sos. Isecite luk šalot na sitno i propržite ga u tiganju sa maslinovim uljem od šnicli. Pržite oko minuta i dodajte balsamiko sirće, pileći bujon i majčinu dušicu.

Kuvajte sos na ringli oko 7 minuta dok mešate s vremena na vreme. Sklonite tiganj sa ringle i dodajte maslac u sos. Mešajte dok se maslac ne istopi i ne upije se u sos.

Sipajte sos preko šnicli i servirajte s pastom ili garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: