Omlet sa krompirom i čorizo kobasicom

04/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Napravljen sa strašću i pikantnom salamom ćorizo - jedan omlet koji ćete obavezno poželeti da jedete opet i opet "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 komad, mali
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • čorizo kobasica - 50 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • kačkavalj - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na kocke. Skuvajte ga dok ne omekša u vreloj vodi. Procedite i ostavite isečen krompir u posudi u kojoj se kuvao na vreloj ringli da se osuši.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pogodnom za omlet. Dodajte isečen ćorizo i propržite ga na 2 minuta. Dodajte krompir i dobro promešajte. Kuvajte još oko 5 minuta.

Umutite jaja unapred. Izvadite krompir i čorizo iz tiganja i sipajte jaja. Kada je omlet skoro gotov pospite ga smesom od krompira i ćoriza sa narendanim kačkavaljem i peršunom.

Kuvajte još oko 1 minut dok se kačkavalj ne rastopi.

Ne pravite mnogo nadeva, jer ako ga je mnogo nećete moći da preklopite omlet.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija