Ukusno marinirano jagnjeće pečenje

05/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Veoma ukusna jagnjetina sa tradicionalnom marinadom, koji svi znamo "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 4 kg
  • praziluk - 1 komad
  • peršun - grančica za aromu
  • Za marinadu
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na porcije.

U posudi pomešajte sastojke za marinadu bez belog luka. Od njega napravite pastu, meljući ga u blenderu sa veoma malo soli i dodajte u marinadu.

Namažite dobro meso sa svih strana i poređajte ga u posudu za pečenje. Odozgo stavite praziluk i peršun. Stavite malo belog vina.

Pokrijte folijom i pecite sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon što prođe jedan sat sklonite foliju i pecite još sat.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija