Purpurna slana torta

05/09/2017
"Jedinstveno slana torta, od koje će vam se ...pripiti "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, krupniji
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • cvekla - 1 - 2 glavice
  • marinirana haringa - 250 g, fileti bez kostiju
  • majonez - 300 g
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • jaja - 4 komada, tvrdo kuvana
  • peršun - 1 - 2 struka
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sa posoljenom vodom skuvajte prethodno oljušten krompir i šargarepu. Procedite vodu i ostavite ih da se ohlade.

Skuvajte cveklu u odvojenoj posudi, procedite je od suvišne vode i nakon što se ohladi oljuštite je i narendajte na krupno rende. Narendajte krompir, šargarepu i belanca od jaja na krupno rende, a luk i krastavčiće isecite na veoma sitno.

Haringu očistite, ako ima preostalih kostiju i isecite na krupne parčiće. Ako je riba sa marinadom od maslinovog ulja ne bacajte je, već je pomešajte sa narendanom cveklom, dodajte joj malo soli i bibera po ukusu i dobro promešajte.

Na dno velikog tanjira stavite red krompira i pritisnite okrenutom stranom kašike. Pokrijte tankim slojem majoneza, nakon toga stavite red luka, red krastavčića, nakon toga šargarepe, ponovo sloj majoneza, ribu, red cvekle, majonez, belanca, luk i na kraju narendana žumanca.

Prekrijte dobro tortu poslednjim slojem narendane cvekle i pritisnite rukama da se oblikuje i da se slepe slojevi. Ohladite tortu u frižideru i servirajte sa strukom mladog luka i peršuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti