Čamci sa slaninom i kačkavaljem

07/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Toliko su vazdušasti i ukusni da jedan neće biti dovoljan "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano727
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 suvi (11 g)
  • voda - 250 - 300 ml, hladna
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 veliki prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 450 g
  • nadev
  • slanina - 2 lente
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Promeša se kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera i ostavlja se 10 minuta da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se so i ulje.

Zamesi se srednje meko testo, pokriva se krpom i ostavlja 30 minuta da naraste. Naraslo testo se podeli na dva dela i svaki se razvije u okruglu koru. Dva kraja se uviju ka sredini, uštinu se odozdo i odozgo, da se oformi čamac.

Na dno se stavlja parče slanine istog oblika, da upadne u krevet od testa. Preko nje narendan kačkavalj, a u sredini se formira otvor u koji se razbije po jedno malo jaje. Iseče se paradajz i stavlja u dva kraja po jedna kriška. Čamci se stave na papir za pečenje u široku posudu za pečenje.

Testo se namaže četkom potopljenom u malo ulja i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Serviraju se topli, a jaje se posipa prstohvatom ljute aleve paprike. Sjajan doručak za svaki dan!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti