Piletina sa bambusom

07/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Pozovite i svoje prijatelje da probaju ovu ukusnu piletinu sa bambusom na kineski način "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano514
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g (grudi ili bataci)
  • luk - 2 glavice
  • bambus - 120 g, iz tegle
  • soja sos - 1 kašika, gušći
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na parčiće i stavi u zagrejanu masnoću. Ne meša se, a čim se dobro zaprži okreće se sa druge strane. Za to vreme se iseče luk na tanke polumesece.

Kad se meso zaprži i s druge strane dodaje se luk zajedno sa isceđenim bambusom. Prži se dok luk ne omekša, uz povremeno mešanje.

Dodaje se soja sos, biber i so. Promeša se i nakon minut se sklanja sa ringle.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti