Vinski kebap sa krompir pireom

08/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2200
"Lično mi bismo dodali i kuglu pirinča s druge strane"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 800 g
  • luk - 2 - 3 glavice, može i mladi za boju
  • paradajz - 4 - 5 kašika
  • crno vino - 1 šolja
  • so
  • brašno
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • voda - 300 - 400 ml
  • peršun
  • Za krompir pire
  • krompir - 5 - 6 komada, kuvani
  • sveže mleko - 100 - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstamo meso isečeno na zalogaje.

Luk sečemo na polumesece dinstamo oko 20 minuta.

Nalivamo vino, začine i vodu.

Kuvamo dok ne bude gotovo, ako je neophodno zgusnemo s brašnom.

Krompir skuvamo mnogo dobro.

Izgnječimo, dodajemo mleko, maslac, so i biber.

Može i sa pirinčem, ali mi ga ne volimo tako :)slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija