Kineski peljmeni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Kineski peljmeni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
9
"Jedni pikantniji peljmeni, koje nema šanse da ne probate odmah"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 140 g plus za mešenje
  • voda - 130 ml, topla do vrela
  • ulje - 1 kašičica
  • za nadev
  • kupus - 4 supene kašike, isečen na tanke ivice
  • mleveno meso - 150 g, teleće
  • soja sos - 2 supene kašike
  • luk - mladi, 1 supena kašika iseckan
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • bujon - 100 ml, teleći
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od brašna, ulja i vode. Dodajte brašno ako je potrebno, da se dobije testo koje se ne lepi. Napravite loptu i uvijte u foliju. Ostavite ga na 30 minuta.

U međuvremenu isecite kupus na tanke tračice. Izgnječite rukama.

Uvijte ga u ubrus i izgnječite. U posui pomešajte kupus, mleveno meso, soja sos, luk i beli luk, sitno iseckan. Lepo promešajte.

Razvijete testo na fitilj i isecite na jednake delove. Razvijte svaki deo testa u krug.

Stavite nadev u po sredini i zalepite dva suprotna kraja tako da se dobije polumesec.

Prilikom lepljenja dva kraja, uzmite i naborajte stranu testa ka vama i zalepite na poleđinu. Cilj je da jedna strana testa bude naborana. Napravite sve delove testa po navedenom načinu.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na jakoj temperaturi. Poređajte kineske peljmene i pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Kad postanu zlatni, sipajte bujon u tiganj i poklopite da se kuva na pari bujona.

Kuvajte oko 10-15 minuta ili dok bujon iz tiganja ne ispari. Peljmene servirajte tople, posute iseckanim mladim lukom i soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: