Prženi đevreci sa maslacem

08/09/2017
"Istina je da su kalorični, ali ipak, ko broji kalorije kad vidi ovako ukusne đevreke"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije28
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano638
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 2 supene kašoke, pune
  • voda - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 30 g
  • maslac - 50 g
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1 kašičica, suvi
  • brašno - približno 400 - 500 g (tip 450)
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo tako što u posudu stavljamo kiselu pavlaku, sipamo mlaku vodu u promešamo.

Dodajemo umućeno jaje, šećer so, prašak za pecivo i suvi kvasac.

Sitno izrendamo kačkavalj i njega stavljamo u smesu za testo, nastavljamo da mešamo. Postepeno posipamo brašno, koliko je potrebno da se dobije elastično testo.

U gotovo testo dodajemo mekani kravlji maslac iz nekoliko puta i nastavljamo da mesimo, dok ne upije testo.

Posipamo po malo brašna, dok ne dobijemo testo koje se ne lepi i oblikujemo loptu. Uvijamo najlonom ili krpom i ostavljamo da nadođe.

Od nadošlog testa pravimo male lopte, svaku lagano razvučemo i rukama oblikujemo đevreke. Pržimo u umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju.

Serviramo sa kiselim mlekom. Možete servirati sa medom, slatkom, sirom ili šarenom solju. Spolja su hrskavi, a unutra vazdušasti i meki.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti