Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Fadž sa bademima i kokosom

Fadž sa bademima i kokosom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Fadž sa bademima i kokosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Kokos i bademi su čudesan dodatak, ovom odličnom desertu sa zasićenim čokoladnim ukusom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 3/4 šolje
  • ulje - 40 ml
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kakao - 2 pune supene kašike
  • vanila - 1 komad prašak za pecivo - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 12 punih supenih kašika
  • preliv
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 1 supena kašika
  • eurokrem - 2 supene kašike
  • čokoladni preliv
  • sveže mleko - 2 - 3 supene kašike
  • eurokrem - 3 supene kašike
  • maslac - 1 kašičica, mekan
  • posipanje
  • beli kokos
  • bademi - 1 šaka, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo preliv, takoo što u toplom mleku pomešamo eurokrem i mekani maslac. Ostavljamo da se ohladi.

Pripremamo sirup tako što pomešamo toplo mleko sa šećerom i eurokremom. Meša se žicom i ostavlja sa strane.

U posudi se, mikserom, umute jaja sa šećerom dok se ne rastopi. Dodaje se ulje, kiselo mleko, vanila, kakao i ponovo se promeša.a kolač

Poslednje se dodaje brašno sa praškom za pecivo i iseckanim bademima. Spatulom se meša dok se ne dobije smesa za kolač.

Testo se sipa preko papira za pečenje i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta, probamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva.

Vadi se, skida se papir i kolač se ponovo vraća u pravougaoni pleh. Izbocka se drvenim ražnjićem i preliva prelivom.

Sačekamo da upije i da se malo ohladi. Prelivamo čokoladnim prlivom i sečemo na komade. Pre serviranja se posipa belim kokosovim brašnom i bademima.

Što duže stoje u frižideru, bude ukusniji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: