Pileća krilca sa graškom i mladim kompirom

08/09/2017
"Šta god probali, uvek ćemo se sećai mirisa bakinih pilećih krilaca sa graškom i mladim krompirom "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 10 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • grašak - 500 g, svež
  • krompir - 7 komada, mladi (srednje veličine)
  • sok od paradajza - 250 ml (može i oljušten paradajz)
  • čubar
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseckajte i dinstajte sa krilcima u ulju, dodajte grašak i sipajte kašiku aleve paprike. Prelijtevodom i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Kasnije, kad malo provri, dodajte mladi krompir, isečen na kockice srednje veličine.

Kad sve provri sipajte i sok od paradajza ili paradajz. Sitno iseckajte peršun i pre nego što isključite jelo obilno pospite.

Pre serviranja takođe pospite peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija