Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Prolećna supa sa lobodom, spanaćem i dženarikama

Prolećna supa sa lobodom, spanaćem i dženarikama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k264
Prolećna supa sa lobodom, spanaćem i dženarikama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Dok ima dženerika ne propustite da pripremite ovu prolećnu supu"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 3 struka
  • zelje - 1 šaka
  • loboda - 1 šaka
  • dženarike - 5 - 6 komada, zelene
  • paradajz - pola šolje, mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • rezanci - 1 šaka
  • so
  • biber
  • ulje
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje i loboda se operu i očiste od žila. Mladi luk se opere i iseče na sitnp, nakon čega se prodinsta u malo masnoće i vode u šerpi u kojoj ćemo kuvati.

Nakon što se prodinsta dodaju se iskidano zelje i loboda na parčiće. Nakon što promene boju dodaje se aleva paprika. Promeša se i dodaju se mleveni paradajz i dženarike.

Meša se ponovo i doliva se topla voda. Dodaje se so po ukusu. Nakon što supa provri, dodaju se rezanci. Nakon što se skuvaju, šerpa se sklanja u stranu.

Supa se začinjava biberom po ukusu. Prelije se umućenim jajetom i kiselim mlekom. Gotova supa se servira posuta svežim peršunom i parčetom belog slanog sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: