Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Slana torta s mladim lukom i krompirom

Slana torta s mladim lukom i krompirom

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
692525033
Slana torta s mladim lukom i krompirom
Fotografije: Borislava Dimitrova
1 / 2
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Slana tortica, da je servirate sa čašom belog vina Šta je više potrebno čoveku"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g, stari
  • jaja - 5 komada
  • sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • mladi luk - 2 vezice
  • kiseli krastavčići - ili sveži
  • kačkavalj - 200 g
  • avokado - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir na pari. Nakon toga ga narendamo na sitno. On će dati gustinu i težinu našoj torti.

Jaja operemo dobro i skuvamo za 7 minuta. Nakon toga narendamo na rende.

Operemo luk i isečemo ga na sitno. Sir i kačkavalj takođe narendamo. Avokado, da ne bi potamneo, sečemo na kraju.

Kisela pavlaka će nam biti krem.

Nakon toga počinjemo da ređamo tortu. Na dno poslužavnika ređamo krompir. Solimo sasvim blago solju i biberom.

Odozgo stavljamo sir i mažemo pavlakom. Nakon toga opet krompir, koji posolimo i pobiberimo. Stavljamo avokado, isečen na lente i luk dobro posipamo.

Odozgo mažemo opet pavlaku, opet red krompira i opet stavljamo luk, ali ovaj put dodajemo kačkavalj i jaja.

Mažemo opet pavlakom i odozgo dobro posipamo lukom. Kisele krastavčiće stavljamo za ukras.

Mogu i jaja da se stave za ukras. Nakon toga ohladimo dobro u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: