Slana torta s mladim lukom i krompirom

09/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Slana tortica, da je servirate sa čašom belog vina Šta je više potrebno čoveku"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g, stari
  • jaja - 5 komada
  • sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • mladi luk - 2 vezice
  • kiseli krastavčići - ili sveži
  • kačkavalj - 200 g
  • avokado - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir na pari. Nakon toga ga narendamo na sitno. On će dati gustinu i težinu našoj torti.

Jaja operemo dobro i skuvamo za 7 minuta. Nakon toga narendamo na rende.

Operemo luk i isečemo ga na sitno. Sir i kačkavalj takođe narendamo. Avokado, da ne bi potamneo, sečemo na kraju.

Kisela pavlaka će nam biti krem.

Nakon toga počinjemo da ređamo tortu. Na dno poslužavnika ređamo krompir. Solimo sasvim blago solju i biberom.

Odozgo stavljamo sir i mažemo pavlakom. Nakon toga opet krompir, koji posolimo i pobiberimo. Stavljamo avokado, isečen na lente i luk dobro posipamo.

Odozgo mažemo opet pavlaku, opet red krompira i opet stavljamo luk, ali ovaj put dodajemo kačkavalj i jaja.

Mažemo opet pavlakom i odozgo dobro posipamo lukom. Kisele krastavčiće stavljamo za ukras.

Mogu i jaja da se stave za ukras. Nakon toga ohladimo dobro u frižideru.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija