Mini kroasani sa surimi štapićima i spanaćem

09/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2635
"Slani kroasani sa neobičnim nadevom - super predlog za eksperte "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • surimi štapići - 1 pakovanje
  • spanać - 3 pune šake, svež
  • kopriva - 1 puna šaka
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica, sušena
  • maslac - 3 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • seme lana - 1 kašika
  • semenke suncokreta - 3 kašike, oljuštene
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite testo ako je zamrznuto da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Otpakujte surimi štapiće.

Ako ste ih sad izvadili iz zamrzivača natopite ih zajedno s pakovanjem u posudi s toplom vodom za lakše odmrzavanje. Nakon što se odmrznu pospite ih mirođijom, sa maloi soli, bibera i kumina.

Očistite koprivu i spanać od drški, operite pod tekućom hladnom vodom i isecite na veoma sitno. U tiganju zagrejte ulje i maslac i propržite isečen mladi luk, dodajte koprivu i spanać i stavite poklopac da se dinstaju uz povremeno mešanje.

Na kraju dodajte presovan čen belog luka, so, kumin i biber po ukusu. Sklonite sa ringle i ostavite nadev da se ohladi.

Lisnato testo rastvorite i ako je mnogo debelo - razvijte blago na radnoj površini. Nožem isecite testo na trouglove i u osnovu svakog parčeta stavite surimi štapić i jednu kašiku ohlađenog zelenog nadeva. Uvijte i formirajte kroasan.

Prebacite na papir za pečenje u posudu za pečenje, namažite umućenim žumancem i pospite semenkama suncokreta i lana.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom na srednjoj rešetki dok se ne zarumene (8-10 minuta). Izuzetno ukusni kako topli, tako i hladni.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija