Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Mandu - kineske kiflice sa mesom na pari

Mandu - kineske kiflice sa mesom na pari

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Mandu - kineske kiflice sa mesom na pari
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
12
"Izazivamo vas da pripremite kineske kiflice sa mesom na pari, zato što su veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g
  • kvasac - suvi, 1 kašičica
  • voda - topla 30 ml
  • voda - 200 ml, na sobnoj temperaturi
  • prašak za pecivo - 1/2 kaščice
  • šećer - 40 g
  • so - 2 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • kupus - 200 g, svež
  • luk - mladi, 1 struk
  • đumbir - svež 20 g
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje - 1 kašičica od susama
  • ulje - 2 supene kašike, suncokretovo
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite nadev, tako što isečete kupus na tanke rezance i pospite solju. Lepo promešajte da se ravno pokrijte solju. Ostavite na 10 minuta da se ocedi višak vode.

U međuvernu stavite mleveno meso u posudu, sipajte malo vode i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Sipajte soja sos i ponovo promešajte. Dodajte sitno seckan đumbir i mladi luk.

Lepo iscedite rukama iseckan kupus da se odeci višak vode. Iseckajte ga sitno. Dodajte ga u mleveno meso i ponovo lepo promešajte. Dodajte susamovo i suncokretovo ulje i promešajte.

Napravite testo od navedinih sastojaka. Rastvorite šećer u toploj vodi. Dodajte kvasac. Promešajte i ostavite na kratko na toplom. Napravite udubljenje od brašna, dodajte kvasac, vodu i preostale sastojke. Zamesite testo.

Kad bude gotovo, napravite loptu i stavite je u posudu. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe oko jedan sat ili dok se ne udvostruči. Kad bude gotovo prebacite testo na radnu površinu i kratko mesite.

Podelite testo na dva dela. Napravite, tako što mesite polovinu testa u ravnomeran fitilj. Isecite testo na male komade (oko 6 komada). Svako parče oblikujte u malu loptu.

Uzmite jednu lopticu i razvucite na tanak i ravnomeran krug. Stavite nadev (oko 1 cm) u centar razvučenog kruga testa. Uzmite jedan kraj testa i učvrstite kao nabor.

Dodajte još jedan nabor, tako što ga očvrstite u prethodno i vrtite u smeru kazaljke na satu. Pravite jedanke nabore i vrtite, dok ne napravite potpuno zatvoren zamotuljak.

Ponovite proceduru sa preostalm nadevom i lopticama od testa. Stavte gotove mandu kiflice preko kruga od papira za pečenje u uređaj ili posudu za kuvanje na pari. Ostavite na toplom oko 30 minuta da nadođu ponvo.

Kad budu gotovi, kuvajte ih 15 minuta na pari na maksimalnoj temperauri. Nakon 15 minuta isključute uređaj ali ih ostavite pokrivene 5 minuta. Izvadite ih i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: