Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Keksći sa tunjevinom

Keksći sa tunjevinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Keksći sa tunjevinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
10/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kladimo se da će ljubitelji slanih keksića otkriti novu ljubav u ovim keksićima sa tunjevinom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 75 ml
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • kačkavalj - 50 g, tvrd
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • čeri paradajz - 6 komada
  • tunjevina - 1 konzerva
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/4 glavice
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • sok od limuna - od 1/2 lmuna
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, suv
  • krem sir - 30 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potrebna nam je konzerva prirodne tunjevne, bez ulja. Sipamo je prvo u odgovarajuću posudu da se ocedi, nakon toga izgnječimo viljuškom. Luk stno iseckamo, beli luk izgnječimo. Pomešamo sa korom i sokom od limuna, majčinom dušicom, krem sirom, solju i biberom.

Isečemo gornji deo opranog čeri paradajza, kao poklopac i izvadimo unutrašnjost malom kašikom. Osušimo h ubrusom i napunimo delom riblje smese. Odozgo ih poklopimo isečenim poklopcima.

Jaje se umuti vljuškom kao za omlet. U njega se dodaje mleko, kačkavalj i maslinovo ulje. Dobro promešamo i začinimo solju. Na kraju dodajemo prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Maslacem namažemo kalupe za mafine ili keksiće i pospamo ih brašnom. Rasporedimo smesu od testa jednako u svaki kalup i stavljamu u sredinu po jedan punjen čeri paradajz. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: