Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa glazurom od pomorandže

Kolač sa glazurom od pomorandže

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Kolač sa glazurom od pomorandže
Fotografije: marcheva14
1 / 3
10/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pravilo je - gorka kafa - sladak i veoma aromatičan kolač"

Potrebni sastojci

  • maslac - 60 g na sobnoj temperaturi
  • šećer - 180 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 125 ml na sobnoj temeraturi
  • sok od pomorandže - 60 ml sveže isceđene
  • pomorandža - 1 supena kašika, kora od jedne
  • vanila
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 10 g
  • so - 1 prstohvat
  • orasi - 80 g celi, nesamleveni
  • GLAZURA
  • slatko od pomoradže - iseckano na komadiće + sirup
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Kalup za kuglof, posut brašno i na dnu obložen papirom za pečenje - 28/13 cm.

Mikserom se muti maslac oko 1 minuta i dodaje se šećer u porcijama. Muti se dok ne pobeli. Dodaje se jedno po jedno jaje, sveže mleko, kora od pomorandže i sok, vanila, so. Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se dve porciije. Meša se dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se dodaju orasi i meša se spatulom.

Smesa se sipa u kalup za kuglof. Peče se na 170-180 stepeni oko 30-35 minuta.

Glazura

Slatko od pomorandže, iseckano na kockice se stavlja preko kolača i preliva sa malo sirupa.

Napomena: Koristila sam grčko slatko od pomoradže, koje sam iseckala na komaciće, zato što je voće bilo celo. Šećer u kolaču sam smanjila na 150 g i bilo je sasvim dovoljno.

Divan je, svež, aromatičan kolač sa mirisom pomorandže, baš za doručak sa gorkom kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: