Pohovani puževi na ražnju

10/09/2017
"Ako niste pripremali puževe na ražnju, brže počnite, zato što su veoma ukusni "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • puževi - 350 g prethodno očišćeni i skuvani
  • sok od limuna - od jednog limuna
  • beli luk - 1 čen
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 50 ml
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • brašno - da se uvaljaju i za pohovanje
  • za ukras
  • limun - 1 komad
  • peršun - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno odišćene i skuvane puževe operite i prebacite u posudu. Prelijte ih sokom od pola limuna, biberom, solju i iseckanim čenom belog luka. Ostavite tako na 30 minuta minimum.

Za to vreme napravite smesu za pohovanje: U posudi umutite jaja sa pivom, dodajte so, biber i ljutu alevu papriku i dovoljnu količinu soli.

Postepeno dodajte brašno dok smesa ne dobije gustinu boze. Cilj je da smesa za pohovanje bude oštrog, pikantnog ukusa, tako da, probajte je i ako je potrebno dodajte još soli ili začina.

Puževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje.

Kašikom prelivamo gotove ražnjiće smesom za pohovanje, dok se svuda ne pokrije. Lagano se ocedi i prebaci u tiganj sa ugrejanim ulje. Prži se dok ne porumeni i okreću se sa obe strane.

Servirajte ražnjiće tople preko kriški limuna i listića peršuna. Ja sam koristila visoke čaše za sladoled, na dno sam stavila pola limuna preko kojih sam zabola ražnjiće. Idealno meze za pivo, vino i rakiju.

Priajtno i živeli!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti