Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača s kajsijama i pršutom

Fokača s kajsijama i pršutom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Fokača s kajsijama i pršutom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
11/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Ukusna kombinacija, bezbrižan šik i neponovljiva aroma - tako najbolje možemo da opišemo ovaj predlog"

Potrebni sastojci

  • za fokaču
  • brašno - 480 g, belo plus za posipanje i mešanje
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kvasac - 1 paket, suvi (7 g)
  • so - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, prijatno topla
  • za garniranje
  • kajsije - 6 komada
  • koziji sir - 150 g
  • pršuta - 50 - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo za fokaču tako što najpre prosejete brašno i so u posudu. Dodajte kvasac, maslinovo ulje i toplu vodu i zamesite testo. Formirajte ga u loptu, namažite posudu i testo maslinovim uljem i pokrijte krpom.

Ostavite testo da naraste oko 40 minuta. Kad je gotovo podelite testo na dva dela. Formirajte oklagijom ili rukama krug ili pravougaonik veličine po želji i prema posudi za pečenje koju ćete koristiti.

Testo na treba da je razvijeno mnogo tanko za fokaču. Stavite razvijeno testo u posudu za pečenje podmazanu maslinovim uljem ili postavljenu papirom za pečenje.

Napravite male ubode prstima po testu da se dobiju udubljenja i namažite maslinovim uljem. Odozgo pospite kozijim sirom izmrvljenim na manje parčiće. Preko sira poređajte na tanko isečene parčiće kajsija.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se prohladi. Isecite na parčiće i odozgo nemarno stavite po jedno tanko parče pršute.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: