Tamna praznična pogača

11/09/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5278754
"Za specijalne prilike i drage trenutke - tamna praznična pogača "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 650 ml, topla
  • kvasac - 20 g
  • so - 18 g
  • brašno - 3 supene kašike belo
  • maslinovo ulje - 20 g
  • šećer - 1 kašičica
  • integralno brašno - 1 kg sa integralnim pahuljicama
  • belanca - 1 komad, umućeno, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi se rastvori kvasax, dodaje se kašika šećera i nekoliko kašika brašna.

Ostavljamo na 10-15 minuta da se kvasac aktivira. U kvasac se sipa maslinovo ulje i so i postepeno brašno sa ovsenim pahuljicama, dok potpuno ne upije. Zamesi se meko testo.

Ostavljamo na toplom na jedan sat. Podeli se na devet jednakih delova, oblikuju se lopte i stavlja se u posudu za pečenje, obloženu papirom za pečenje.

Ostavljamo na još pola sata na toplom, mažemo umućenim belancem i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Za dekoraciju sam zamesila malo testa sa belim brašnom, soli i vodom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija