Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Janija»Moj paprikaš od ćuftica i garnirung od krompir pirea

Moj paprikaš od ćuftica i garnirung od krompir pirea

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Moj paprikaš od ćuftica i garnirung od krompir pirea
Fotografije: marcheva14
1 / 2
12/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Da li je neko rekao paprikaš od ćuftica? Zato što smo zaista gladni"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1 + 1 glavica
  • so - 1 kašičica + 1/2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • hleb - 2 kriške manje
  • jaja - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • kumin - 1 kašičica
  • začin - 1 kašičica - grčki za mleveno meso
  • pirinač - četvrtina kašičice, biserni
  • paradajz - 1 konzerva, oljušten
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 komada
  • biber - miks, prstohvat
  • paprika - 1 komad, svetlo zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon - 1 kocka, od povrća, Knorr
  • vino - 1/2 čaše, crno
  • maslinovo ulje - i malo ulja
  • peršun - usitnjen
  • GARNIRUNG
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je ekspres lonac.

Mleveno meso sa stavi u posudu zajedno sa usitnjenim lukom, jajetom, belancetom, solju, biberom, kuminom, hlebom (prethodno natopljenim u vodi i isceđenim), grčkim začinom, opranim pirinčem i dodatkom vode.

Zamesi se mleveno meso i ostavi pola sata u frižideru.

U šerpi se prodinsta usitnjen luk, paprika - na kocke, šargarepa, so i nakon što su dovoljno omekšali i ostali na masnoći dodaje se dorbo crno vino, dok se ostavlja da ispari na nekoliko sekundi i dodaju se paradajz, lovorov list, piment i miks bibera.

Formiraju se ćuftice s malo brašna u loptice i dodaju se ostalim sastojcima. Dodaje se voda do ćuftica. Zatvara se lonac i kuva se oko 15 minuta. Posipa se peršunom.

Garnirung:

1 kg oljuštenih krompira se skuva u malo vode sa solju. Iscedi se. Kašikom za pire se izgnječi i dodaje se 250 g maslaca. Meša se dok se ne upije maslac. Pire se servira kašikom za sladoled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: