Topla čokolada s crnim vinom

12/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Ništa ne ističe aromu i uksu šolje vruće čokolada tako kao dobro vino "
Priprema10 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno16 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kakao - 3 kašike, visok procenat
  • šećer - 2 kašike
  • crno vino - 1/4 kašičice, dobro, gusto
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 2 šolje + 3 kašike (sobna temperatura)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju kakao, šećer i so. Promeša se žičanom mutilicom.

Dodaju se tri kašike svežeg mleka i meša se dok ne postane smesa lepa i glatka. Dodaj se i ostatak svežeg mleka, meša se.

Vino se stavi na ringlu da provri. Nakon što je dovoljno vruće sipa se u čokoladnu smesi uz neprestano mešanje. Ponovo se stavlja na ringlu da provri.

Gotova čokolada se sipa u visoku čašu.

Izvor: Francuska kuhinja, recept je kopiran iz francuskog kulinarskog videa

Beleška: Koristila sam crveno vino Pinot Noirslični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti