Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Danske kiflice sa smeđim šećerom, jabukom i borovnicama

Danske kiflice sa smeđim šećerom, jabukom i borovnicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Danske kiflice sa smeđim šećerom, jabukom i borovnicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
12/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Da li i vama naslov recepta Danske kiflice sa smeđim šećerom, jabukama i borovnicama zvuči kao uksuna čarolija?"

Potrebni sastojci

  • maslac - 2 kašike
  • smeđi šećer - 4 kašike
  • borovnice - 75 g, crne
  • jabuke - 1 velika
  • piment - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • lisnato testo - 275 g
  • jaja - 1 umućeno
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na kocke. Istopite maslac sa 2 kašike smeđeg šećera u posudi. Dodajte kockice jabuke i začine i izdinstajte pod poklopcem oko 5 minuta dok jabuka ne omekša, ali ne da se raspada. Sklonite s ringle i dodajte borovnice. Blago promešajte.

Razvijte testo preko nabrašnjene površine. Isecite ga na kvadrate sa stranicama otprilike oko 11 cm ili veličine po želji. Izbušite kvadrate viljuškom.

Rasporedite po 1 kašiku ili premo količini nadeva po sredini kvadrata. Presavijte i zalepite umućenim jajetom krajeve kvadrata ka centru. Poređajte kiflice u posudu za pečenje postavljenu papirom. Namažite kiflice jajetom i pospite ostatkom smeđeg šećera.

Ispecite 20 minuta ili dok se ne dobije prijatna zlatasta boja u jako zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: