Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Pečeni bavarski uštipci s kačkavaljem (Dampfnudel)

Pečeni bavarski uštipci s kačkavaljem (Dampfnudel)

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Pečeni bavarski uštipci s kačkavaljem (Dampfnudel)
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
12/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Ne možete negirati da se nemci razumeju u kuvanje i muziku! Ovi neverovatni uštipci i Betoven su dokaz za to!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 komad
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • maslac - 50 g
  • so
  • kačkavalj - 100 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 50 g
  • šećer - 2 kašike
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi rastvorimo kvasac zajedno sa malom količinom mlakog svežeg mleka. Brašno prosejemo, dodajemo so, zamešamo i pravimo udubljenje.

Umutimo jaje sa šećerom i ostatkom mleka, a maslac rastopimo. Sipamo ga u udubljenje od brašna zajedno sa kvascem. Zamesimo srednje tvrdo testo i ostavljamo ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Nabrašnjavimo radnu površinu na kojoj mesimo i ponovo premesimo testo. Posle otkidamo 10-12 parčića od kojih formiramo lopte. Pokrivamo ih pamučnom krpom i ostavljamo na 20-30 minuta na toplom mestu.

U odgovarajuću posudu sipamo mleko, maslac, šećer i so i ostavljamo da provru. Smesa se sipa u posudu za pečenje. Nakon toga u posudu poređamo lopte testa.

Rerna se zagreva unapred na 180 stepeni.

Uštipci se namažu istopljenim maslacem i peku se 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju na površini. Pre nego što se izvade posipamo ih narendanim tvrdim kačkavaljem.

Zapečemo dok kačkavalj ne počne da se topi.

Mogu da se pripeme i slatki uštipci, koji se ne peku, već se stavljaju da se kuvaju u šerpi s mlekom, a dok se kuvaju poklopac se ne podiže.

Serviraju se sa slatkim sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: