Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Slana torta sa dva nadeva

Slana torta sa dva nadeva

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Slana torta sa dva nadeva
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
12/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Bogata slana torta s hlebom kao osnovom Jedno drugačije, ali veoma ukusno predjelo"

Potrebni sastojci

  • hleb - 18 kriški, tostiran
  • Prvi nadev
  • tofu - 250 g
  • majonez - 100 - 150 g, za salatu
  • beli luk - u prahu
  • mladi luk - 2 struka
  • so
  • šarena so
  • mirođija - pola vezice
  • Drugi nadev
  • humus - 5 - 6 kašika
  • paprika - 1 crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • ljutenica - za odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Korice od hleba se sklone.

Poređaju se 6 kriški za prvi red. Zagreva se oko trećina šolje vode i pomeša se s malo soli. Kašikom se stavlja po malo na svaku krišku, da ih blago ovlaži.

Luk i mirođija se iseku na sitno. Tofu se namrvi. Pomešaju se sastojci za prvi nadev. Kad je gotovo, nanese se na hleb.

Odozgo se poređaju na isti način još 6 kriški i ponovi se s drugim nadevom.

Šargarepa se narenda, a paprika se iseče na veoma sitno. Pomeša se s humusom i malo soli i nanese se preko drugog reda.

Ponavlja se još jedan red od kriške i malo vode. Odozgo se namaže ljutenicom. Strane sa namažu majonezom, ali blago, da ne bude previše masno.

Ukrašava se po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: