Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa pečurkama i lukom

Pica sa pečurkama i lukom

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
461124
Pica sa pečurkama i lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
13/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Domaća pica sa mnogo pečuraka, posuta aromatičnim bosiljkom Dijeta nema šanse kod ovakvih izazova"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 šolje
  • margarin - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • limuntus - 1 kašičica
  • so
  • za nadev
  • luk - 1 velika glavica
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • pečurke - 500 g sveže ili oko 300 g konzervisane, poželjno vrsta: vrganj, šampinjoni, bukovača, vilin prsten
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • kačkavalj - 200 g ili sir
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se sitno iseckaju i dinstaju na umerenoj vatri sa malo soli i 1 supenom kašikom maslaca, dok ne omekšaju (dobo je da se dinstaju tugo zato što se teško vare).

Luk se isecka na kriške debljine oko 3-4 mm i dinsta na umerenoj vati sa 1 supenom kašikom maslaca i malo ulja, dok ne postane prozračan.

Testo se zamesi na sledeći način: u posudi se stavlja mekani margarin, umuti se i u njega se dodje jedno po jedno jaje, posle kiselo mleko, posle brašno sa sodom i limuntus, sve se energično meša i rasporedi u tankom sloju u prethodno namazan i brašnom posut pleh.

Odozgo se poređaju pečurke i luk, izrenda se kačkavalj ili se nadrobi sir, pica se pospe sokom od paradajza i stavlja da se peče u prethodno ugrejanoj rerni.

Čim nadođe se smanjuje na 200 stepeni i pečemo još malo. Izvađena pica se posipa bosiljkom i biberom i servira, može i hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: