Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Kolačići od kokosa Lamington

Kolačići od kokosa Lamington

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971157
Kolačići od kokosa Lamington
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 4
14/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
15
"Anelijini kolačići od kokosa Lamington su sjajna dopuna popodnevnoj kafi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 3/4 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kesica
  • za glazuru
  • sveže mleko - 200 g
  • kakao - 2 kašike, prirodni
  • čokolada - 100 g, tamna, izlomljena
  • maslac - 80 g
  • šećer - 100 g
  • kokosovo brašno - 200 g, za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute veoma dobro, jer je cilj da se dobije vazdušast krem. Stavljaju se ulje, mleko i mućenje mikserom se nastavlja.

U prethodno prosejano brašno se stavlja prašak za pecivo, prstohvat soli i kesic vanile. Sve se dobro zameša. Suve sastojke dodajemo u tečnu smesu. Mešamo dobro dok ne dobijemo glatku smesu.

Dobijenu smesu prebacujemo u pravouganu ili kvadratnu posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na oko 190 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo.

Ostavljamo kolač 10 minuta da se blago ohladi u posudi i tak nakon toga ga premeštamo na rešetku da se potpuno ohladi.

Da bi napravili glazuru mešamo sve sastojke u posudi i stavljamo na ringlu. Mešamo dok ne dobijemo glatku čokoladnu smesu.

Sklanjamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi, ali ne čekamo da se previše stvrdne. Osnovu isečemo na kvadratne parrčiće sa stranicom od 3 cm.

Svako parčence se pomoću drvenog šiša natopi u glazuri. Posle se uvalja u kokos. Dobro je da kolačići odstoje bar 24 sata da bi se dobro upili preliv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: