Brza piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima

14/09/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Skuvajte nešto brzo i lako, jer temelj porodične sreće čine vreme provedeno sa bližnjima i ukusna hrana "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano246
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kisele krastavčiće naseći na male kockice, a pileće grudi na komadiće. Oljuštiti čenove belog luka i usitniti ih. Zagrejati ulje na tiganju, da ne bude mnogo vruće, pa staviti beli luk.

Dinstati ga nekoliko sekundi, i paziti da ne izgori. Dodati i piletinu (ja ovde dodajem mleveni biber).

Nakon što piletina pobeli, dodati kisele krastavčiće. Sačekati da se ispari sos koji se je stvorio, pa dodati vino. Na tihoj vatri sačekati da vino provri.

Dodati i pavlaku, sačekati da se sjedini, pa posuti kari i dodati kačkavalj - može da bude narendan ili nasečen na kockice. Nakon što se istopi, skloniti jelo sa vatre.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija