Kolač sa kruškama i crnom čokoladom

14/09/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Sočni kolač sa aromom krušaka i prijatnim čokoladnim ukusom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca130
  • Pregledi tokom desmice66
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanca umutiti u sneg, a žumanca sa šećerom. Umutiti maslaca, pa postepeno dodati žumanca sa šećerom, mleko, brašno i prašak za pecivo.

Pažljivo dodati belanca i polako promešati. Smesu podeliti na dva dela, pa u prvi dodati narendanu čokoladu. Kalup za pečenje namazati maslacem, sipati prvo testo sa čokoladom, pa nakon toga staviti pola tanko nasečenih krušaka.

Sipati preostalo testo, pa poređati i drugi deo krušaka. Peći na 180 stepeni, oko 35 minuta. Po želji posuti šećerom i cimetom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija