Ruska torta sa limunom

14/09/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ruski kolači će Vas prijatno iznenaditi ukusom i aromom, a posebno ovaj "
Priprema20 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno220 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano378
  • Pregledi tokom meseca378
  • Pregledi tokom desmice64
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Tri limuna naseći na krugove, pa ih kuvati u 250 ml vode, dok ne postanu providni. Nakon toga, limune izvaditi iz vode, pa u vodu staviti 2 kašike šećera i ostaviti da provri. Limune vratiti i ostaviti sirup da se ohladi, pa kad je sve gotovo, ponovo ih procediti.

Sitno narendati koru dva limuna, a 1 kašiku ostaviti za ukras. Od ovih limuna iscediti sok. Želatin potopiti u hladnu prevarenu vodu, ostaviti ga da nabubri, i rastvoriti ga na pari.

Žumanca umutiti sa 2 kašike šećera, dok smesa ne postane bela. Dodati i koru i sok od limuna, i kiselo mleko.

Dodati i želatin, pa staviti sve u frižider. Nakon 30 minuta izvaditi i dodati belanca, umućena sa 6 kašika šećera. Dodati i kriške limuna iz slatkog sirupa. Koru staviti u kalup za tortu.

Krem sipati preko kore, pa ga poravnati. Tortu ostaviti 2 sata u frižideru, pa nakon toga ukloniti kalup. Preko torte staviti ukras od badema, krišaka limuna i kore limuna. Ivice torte ukrasiti narendanom korom limuna.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija