Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa

Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
17/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam još jedno neodoljivo iskušenje u obliku rolata sa neverovatnim nadevom. Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, file
  • patlidžan - 1 kom.
  • mleveno meso - 100 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • za pohovanje
  • brašno -
  • jaja - 1 kom.
  • kornfleks
  • sos
  • paradajz - 4 kom.
  • paprika - 1 kom., zelena
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na sitne kockice i ispržite ga do zlataste boje. Ako je od gorkih, prethodno ga postolite i ostavite da odstoji, a zatim isperite.

U gotov patlidžan dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne isprži. Stavite paradajz pire, so po ukusu i promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Za sos isecite papriku i ispržite je da omekša. Dodajte oljušten i isečen paradajz. Stavite presovan beli luk, prstohvat soli i čim voda ispari sklonite sa vatre i lagano ispasirajte.

Meso isecite na 6 šnicli. Svaku šniclu stavite na providnu foliju i izlupajte ih čekićem da budu veoma tanke. Pospite sa malo soli i bibera.

Na svaku šniclu stavite od nadeva i uvijte u rolat. Uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje i na kraju u usitnjeni kornfleks.

Ispržite rolate u zagrejanom ulju na umerenoj vatri sa svih strana. Servirajte sa sosom od paradajza i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: