Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Jermenska pica - Lamadžo

Jermenska pica - Lamadžo

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167947
Jermenska pica - Lamadžo
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
17/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedna super ukusna pica po jermenskom receptu, sa kojom ćete bukvalno polizati prste"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje /250ml/
  • voda - 400 ml, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g /ako je moguće jagnjeće/
  • paradajz - 2 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • origano - ili čubar
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sipamo brašno. Pravimo udubljenje i tamo sipamo preostale sastojke, zamesimo srednje meko testo.

Ostavljamo na toplom da nadođe - oko jedan sat. Za to vreme pomešamo mleveno meso sa sastojcima, navedenim u receptu.

Kad testo bude gotovo podelite ga na 4 dela. Uzmite jedan deo i tanko ga razvucite - do 1/2 cm. Stavite u namazan pleh.

Paradajz za mleveno meso se izrenda. Uz pomoć kašike se nadev ravnomerno rasporedi i poravna.

Prelivamo maslinovom uljem odozgo i stavljamo oblikovn lamadžo da se peče na visokoj temperaturi - 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: