Marinirane dženarike

17/09/2017
"Odlične marinirane dženarike, da se jedu zimi kao turšija "
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelene dženarike - 3 - 4 šake, velike
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 2 - 3 velike glavice
  • marinada za jednu teglu
  • so - 1 ravna supena kašika
  • sirće - 90 ml
  • aspirin - 1 komad, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dženarike. Oljuštimo velikeg lavice belog luka. Procenimo koliko tegli nam je potrebno i pravimo marinadu. Stavimo je da provri.

U svaku teglu stavljamo dženarike i po nekoliko grančica mirođije i nekoliko čenova belog luka.

Prelivamo vrelom marinadom i stavljamo po jedan aspirin u teglu. Dobro zatvorimo i okrećemo naopako.

Uvijamo ćebetom i ostavljamo na 12 sati da odstoje tako. Odlične su da se jedu zimi kao turšija.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti