Sečena turšija

17/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1740
"Samo malo seckanja na kocke vas deli od ove ukusne turšijice za zimu "
Priprema150 min.
Ukupno150 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 120
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kambi paprike, šargarepe, kupus i celer se operu i iseku na srednje velike paršiće.

Salamura se pripremi tako što se u šerpi pomešaju šećer, so, sirće i voda. Meša se kašikom dok se ne rastvore suvi sastojci.

U salamuru se stavlja samo paradajz-paprika da se marinira oko 2 sata, dok se meša s vremena na vreme.

Paprika se izvadi i prebaci u duboku posudu. Dodaje im se ostalo isečeno povrće i oljušteni čenovi belog luka.

Svo povrće se dobro promeša i raspodeli u tegle. Po tegli se stave dva aspirina.

Salamura se stavlja na ringlu da provri i još dok je vrela naliva se u tegle s povrćem. Tegle se zapečate poklopcima i okreću dnom na gore.

Tako okrenute odstoje dva-tri dana.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija