Bogato rumunsko pečeno jelo

17/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Najviše volimo ovakve recepte - bogate ukusima i veoma lake za pripremu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano396
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • slanina - 150 g, dimljena
  • pečurke - 1 tegla
  • luk - pola glavice
  • krompir - 6 komada (700 g)
  • kiseli krastavčići - pola tegle, bejbi
  • ljute paprike - 2 - 3 komada, sveže
  • pavlaka za kuvanje - 450 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • biber - prstohvat
  • topljeni sir - 200 g
  • muskatni oraščić - po želji
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsku plećku na sitne kocke i stavite u tiganj sa poklopcem da se dinsta. Kada se zaprži, dodajte isečen luk i zajedno ih pržite još 5 minuta.

Izvadite meso u tanjir i u istoj masnoći, dodajući još ulja, propržite krompir isečen na krugove.

Dimljenu slaninu i pečurke isecite na kriške i u vatrostalnu posudu ređajte, nakon što dno namažete uljem, red krompira, meso, pečurke, dimljeno meso, ponovo krompir, beli luk na parčiće i tako dok se ne potroše sastojci.

Skroz odozgo stavite topljeni sir, bejbi krastavčiće i ljute paprike.

Prelijte pavlakom za kuvanje i pecite dok se ne pomešaju ukusi i dok se ne zapeče.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija