Pileći bataci sa topljenim sirom, slaninom i pečurkama

19/09/2017
"Nesumnjivo najukusnija piletina koju smo probali - sada je vaš red da u njoj uživate "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano857
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se prekriju vodom u šerpi sa malo soli. Kuvaju se 20 minuta i ocede se dobro. U posudu za pečenje sipamo oceđane pečurke.

Batake posipamo karijem, biberom i svaki se uvija listom slanine koja se podeli po sredini na dve lente. Poređaju se preko pečuraka.

Topljeni sir se iseče na parčiće u posudi i preliva sa 1 šoljom vrelog pilećeg bujona od kuvanih bataka.

Mnogo dobro se promeša kašikom, proba se kakava je ukus, ako ima potrebe dodaje se so i biber i sipa se u posudu za pečenje. Odozgo posipamo isečenim peršunom na sitno i narendanim kačkavaljem.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni oko 25 minuta. Serviramo sa svežim povrćem i kriškom limuna.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija