Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana Testa»Turske mekane slane pogačice

Turske mekane slane pogačice

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Turske mekane slane pogačice
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
19/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
30
"Toliko su meke ove kiflice, da ne smemo otkriti koliko se mogu pojesti odjednom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 25 g, svež
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g, otopljeni
  • ulje - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 600 g
  • sir - oko 150 g
  • susam - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte zagrejano mleko, šećer, izmrvljen kvasac i dve kašike brašna. Špatulom blago promešajte, pokrijte i ostavite tako 10 minuta.

Smesu isipajte u kuhinjski robot i dodajte so i dva jajeta bez jednog žumanceta. Promešajte špatulom.

Maslac otopite i pomešajte ga sa uljem. U tankom mlazu ga dodajte smesi i pustite mešalice za testo. Postepeno dodajte brašno. Čim dobijete meko testo koje se ne lepi, izvadite ga.

Testo isecite na 30 lopti. Svaku lopticu stavite na dlan i spljoštite je. Zatim stavite malo mrvljenog sira i zatvorite.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte pogačice sa spojem prema dnu, tako da ima prostora među njima. Ako je potrebno, uzmite i drugu tepsiju.

Žumance posebno umutite sa dve kašike vode, premažite pogačice i posipajte susam preko.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: