Ukusan domaći kačkavalj

20/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Vreme je da vašoj porodici pružite samo najbolje "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 098
  • Pregledi tokom meseca135
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 4 l
  • so - 4 kašike
  • sirilo - 15 kapi
  • limunska kiselina - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko sipajte u veliku šerpu, pa stavite na ringlu da se kuva. Kada proključa, stavite so i kuvajte još 5 - 6 minuta.

Nakon toga dodajte 15 kapi sirila. Ostavite da se kuva 10 minuta u šerpi. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.

Mleko kuvajte još 15 minuta. Sklonite ga sa vatre. Dok je mleko toplo, isiajte ga u čistu gazu i dobro pritisnite.

Neka stoji tako 2 sata. Stavite ga u frižider nakon 2 sata. U frižideru treba da stoji najmanje 2 dana. Nakon 2 dana se može jesti.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti