Ukusan domaći kačkavalj

MarianaMariana
Šef kuhinje
261662k49
Ukusan domaći kačkavalj
Fotografije: Mariana
1 / 6
20/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Vreme je da vašoj porodici pružite samo najbolje"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 4 l
  • so - 4 kašike
  • sirilo - 15 kapi
  • limunska kiselina - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko sipajte u veliku šerpu, pa stavite na ringlu da se kuva. Kada proključa, stavite so i kuvajte još 5 - 6 minuta.

Nakon toga dodajte 15 kapi sirila. Ostavite da se kuva 10 minuta u šerpi. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.

Mleko kuvajte još 15 minuta. Sklonite ga sa vatre. Dok je mleko toplo, isiajte ga u čistu gazu i dobro pritisnite.

Neka stoji tako 2 sata. Stavite ga u frižider nakon 2 sata. U frižideru treba da stoji najmanje 2 dana. Nakon 2 dana se može jesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: