Pijana persijska penjurlija sa dva jajeta

19/09/2017
"Vazdušasta, meka i veoma ukusna - ova jednostavna penjurlija se servira sa čašom jogurta i dobrim apetitom "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano296
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pivo - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • sir - 250 g
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • soda za hleb - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 4 supene kašike + još za pemazivanje pleha
  • so - 1 kašičica
  • brašno - za testo + još za posipanje pleha
  • masalc - 2 supene kašike
  • kim - 1 kašičica, u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutimo jaja, u njih dodajemo so i pivo. Sodu pomešamo sa kiselim mleko, dodajemo ih u tečne sastojke.

Ulje i sitno mrvljen sir i semenke kima stavljamo na kraju.

U dobro pomešane tečne sastojke dodajemo brašno /oko 2 šolje/ za meko testo za kolač.

Pleh u kome ćemo peći penjurliju namažemo maslacem i posipamo brašnom.

Sipamo testo u njegai odozgo stavljamo komadiće maslaca na nekoliko mesta /veličine zrna graška/.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumeni. Vadidimo je i pokrivamo pamučnom krpom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti