Punjene paprike sa mlevenim mesom, pirinčem i šargarepom

19/09/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Znamo sto recepata za punjene paprike i svi su do jednog ukusni, kao i ovaj! Probajte i uverite se sami "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Papriku operite i očistite je od semenki. Isecite mladi luk, šargarepu i stari luk na kockice i dodajte, po želji, zelenu papriku.

Meso stavite u duboku posudu, začinite ga i pomešajte sa malo vode.

U tiganj sa malo masti stavite povrće i propržite dok ne dobije zlatnu boju, pa zatim dodajte mleveno meso. Kada voda ispari, stavite pirinač sa 200 ml vode i mešajte, da ne zagori. Ako ima potrebe, dodajte još malo vode dok pirinač ne bude poluskuvan.

Kada je smesa za punjenje gotova, napunite paprike i gornji deo papirke uvaljajte u brašno, kak za vreme pečenja smesa ne bi izlazila. Poređajte ih u tepsiju i prelijte vodom, tako da je bude koliko i prst i pecite na 180 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija