Domaća turšija sa zelenim paradajzom

20/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3200
"Evo, izvadili smo najukusniju turšiju, sada je vaš red da izvadite i aperitiv "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano700
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 6 kg
  • celer - 2 vezice
  • morska so - 1 šolja
  • šećer - 4 šolje
  • sirće - 4 šolje
  • voda - 9 šolja
  • aspirin
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleni paradajz se pere, čisti i seče se na krupno.

Peremo i sečemo celer zajedno s drškama. U duboku posudu se stavlja devet šolja vode, šećer, sirće, morska so.

Mešamo dobro dok se ne rastvore sastojci. Pripremamo tegle, na dno stavljamo po jedan aspirin, grančicu celera.

Naređamo gusto zeleni paradajz i odozgo se opet stavlja celer. Sve tegle se prelivaju ovom hladnom salamurom bez sterilizacije.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija