Konzervirana karaš riba

21/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Za dane u kojima ste previše umorni da kuvate. "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano410
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • karaš riba - 3 kg, očišćena riba
  • sirće - 250 ml
  • ulje - 400 ml
  • biber - 2 kesice, u zrnu
  • piment - pola kesice
  • lovorov list - nekoliko listova
  • so - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo u ekspres loncu.

Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.

Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.

Nakon što provri kuvamo jedan sat u sklanjamo s vatre.

Nakon toga poređamo u tegle do vrha.

Zatvaramo poklopcima i sterilišemo oko 20 minuta.

Kosti postaju još mekše u zbog sirćeta.

Po ovom receptu može da se konzerviše svakakva riba koa što je deverika, skobalj, a može i da bude mešana.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija